Moni meistä etsii tehokkainta keinoa hallita painoa ja vältellä mielitekoja ruuan suhteen. Erilaisia ruokavalioita ja dieettejä on pilvin pimein ja monia niistä olet kenties testannutkin, tuloksetta. Ne eivät toimi pitkällä tähtäimellä, koska ovat liian rajoittavia tai hankalia toteuttaa esim matkustettaessa. Monet sosiaaliset tapahtumat ja juhlat rakentuvat ruuan ja juoman ympärille – miten siis oppia ”kohtuukäyttäjäksi” herkkujen suhteen?! Uudet tutkimukset osoittavat, että mindfulness voi olla yksi parhaista keinoista pitkäaikaiseen painonhallintaan. Mindfulnessin lähestymiskulma on henkisen tasapainon saavuttamisessa ja tunteiden sekä mielen hallinnassa. Mindfulness opettaa myös lempeyttä itseä kohtaan soimaamisen sijaan ja vähentää näin painonhallintaankin liittyvää stressiä.

Mindfulness voi olla todella tehokas keino katkaista esim. tunnesyömisen kierre. Harjoitukset vahvistavat taitoa tehdä tietoisia valintoja sen sijaan, että antaisimme hetkellisten mielihalujen viedä. Mindfulnessin pääperiaatteita on olla tietoisesti läsnä kuluvassa hetkessä ja tunnistaa ulkopuoliset ärsykkeet, jotka laukaisevat meissä haitallisia toimintoja. Harjoitukset auttavat myös tunnistamaan ajatuksia, jotka ovat tarpeettomia ja vahingollisia (olen saamaton, olen laiska, en ikinä laihdu, en pysty tähän…) Kun opit elämään hetkessä ja huomaaman kaiken hyvän, stressitasot laskevat ja olosi on kaikinpuolin parempi.


Uusin tutkimus (University Hospitals Coventry ja Warwickshire National Health Services Trust in the United Kingdom) muiden samankaltaisten tulosten kanssa todistaa, että mindfulness voi olla tehokas keino painonhallintaan. Testiryhmässä oli 53 henkilöä, joista 33 sai ohjausta mindfulnessharjoituksiin. Seuraavan puolen vuoden aikana mindfulnessia harjoittaneet laihtuivat kolme kertaa enemmän kuin verrokkiryhmä!

Mindfulness ohjaa kohti parempia elintapoja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, jolloin voit nauttia elämästä enemmän stressaamatta. Olet sydämellisesti tervetullut kursseillemme kokeilemaan, miten mindfulness voi muuttaa juuri sinun elämääsi! Kurssivalikoimaan pääset tästä linkistä: https://www.mindfulness365.fi/kurssit-ja-materiaali/

Kategoriat: Mindfulness

0 kommenttia

Vastaa